Rafting sporuna profesyonel anlamda çok fazla ilgi duyulmamaktadır. Bunun en büyük sebebi bütün şehirlerimizde rafting yapabileceğiniz nehirlerin olmamasıdır. Bu nedenle rafting sporunu tatil bölgelerinde katılabileceğiniz bir aktivite olarak ele alacağız. Rafting nasıl yapılır? Sorusuna da bu bakış açısıyla yaklaşacağız.
Türkiye'de ticari anlamda rafting yapılan akarsulardan bazılarına değinmek gerekirse Karadeniz bölgemizde Rize ilimizde bulunan Fırtına deresi rafting parkuru, Batı Karadeniz bölgemizde Düzce ilimizde bulunan Melen çayı rafting parkuru, Akdeniz bölgemizde Antalya Köprülü Kanyon rafting parkuru, Fethiye de bulunan Dalaman Çayı rafting parkuru dur. Bu parkurlar yoğun ilgi gören parkurlardır.
Rafting yapılan yerler genellikle turizm faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı yerlerdir.
Bunun dışında bir çok ilimizin valiliği turizm alanında şehrini turist çeken bir bölge konumuna taşımak için rafting alanları oluşturmak için yatırımlar yapmaktadır. Bu yatırımlar maalesef doğal rafting parkurlarının yanından bile geçememektedir.
Rafting yapılan nehirlerin bir çok kriteri vardır. Bu kriterler rafting zorluk dereceleri olarak adlandırılmaktadır. Türkiye’nin bir çok yerinde nehirler, ırmaklar akmasına rağmen rafting yapılabilir nehirler sınırlıdır.
Rafting yapılabilir nehirleri sınırlayan en başlıca etmen eğimin az olması ve yeterli akıntıyı oluşturamamasıdır.
Bunun dışında taşıdığı su seviyesi , coğrafik etkenler vs. bir çok nedenle bu nehirlerimizde maalesef yapılamamaktadır.